Help! Hoe komt het dat ik aankom in gewicht terwijl ik vegan eet?

Als diëtist spreek ik regelmatig mensen waarbij afvallen wanneer je plantaardig eet, niet vanzelfsprekend is. In dit artikel lees je hoe het kan komen dat je aankomt of niet afvalt terwijl je bent overgestapt op een plantaardig voedingspatroon. En ik geef je de tips die je nodig hebt om wel blijvend af te vallen!

Lees verder Help! Hoe komt het dat ik aankom in gewicht terwijl ik vegan eet?

Hoe krijg je omega 3 binnen als je plantaardig eet?

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Hoe zit het precies met essentiële vetzuren? Moet je vette vis eten om voldoende omega 3 binnen te krijgen, of kun je ook voldoende omega 3 binnen krijgen als je volledig plantaardig eet? In dit artikel leer je alles wat je moet weten over omega 3!

Lees verder Hoe krijg je omega 3 binnen als je plantaardig eet?

Moet je tijdens je zwangerschap echt minder soja en meer vis eten? Reactie op het rapport van de Gezondheidsraad

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Op 22 juni 2021 bracht de Gezondheidsraad een adviesrapport uit met nieuwe voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen. Wat zijn de adviezen die de Gezondheidsraad geeft? En berusten deze adviezen op een goede wetenschappelijke onderbouwing? In dit artikel leg ik in minder dan 5 minuten uit wat je moet weten over deze nieuwe aanbevelingen.

Lees verder Moet je tijdens je zwangerschap echt minder soja en meer vis eten? Reactie op het rapport van de Gezondheidsraad

8 tips om goedkoop en gezond plantaardig te eten

Als je wilt letten op je uitgaven aan boodschappen en nog steeds gezond wilt eten, dan is onbewerkt, plantaardig eten een van de beste manieren om dit te doen. De belangrijkste onderdelen van dit voedingspatroon, zoals onbewerkte granen en peulvruchten, zijn erg voordelig vergeleken met veel andere producten. Daarnaast elimineer je bij dit voedingspatroon sowieso alle bewerkte voeding die je niet nodig hebt, zoals frisdrank en snoepgoed.

Lees verder 8 tips om goedkoop en gezond plantaardig te eten

Welke vleesvervangers zijn gezond?

In de supermarkt zijn steeds meer kant-en-klare vleesvervangers, of liever te noemen: vleesopvolgers, te koop. Deze producten zijn niet allemaal even gezond. Lees hier hoe je een gezonde vleesvervanger kunt kiezen.

Lees verder Welke vleesvervangers zijn gezond?

Zonlicht: oorzaak van huidkanker of juist heel gezond?

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Als we het hebben over zonlicht en gezondheid, dan denken de meeste mensen als eerste aan vitamine D, een verbeterde gemoedstoestand en een verhoogd risico op huidkanker. Wat er op dit moment bewezen is over de gezondheidseffecten van zonlicht, ligt echter een stuk genuanceerder. In dit artikel leg ik het uit.

Lees verder Zonlicht: oorzaak van huidkanker of juist heel gezond?

Gezond plantaardig – maar wat eet je dan als avondeten?

Een vraag die ik zo vaak krijg. Als je niet gewend bent om plantaardig te eten en ineens overstapt naar een voedingspatroon waarbij je zelf moet koken met groenten, peulvruchten en volkoren granen, dan kan ik me voorstellen dat je daar in het begin niet zoveel mee weet te doen. Plantaardig eten is niet moeilijk. Maar de transitie naar een compleet ander voedingspatroon, kan wel moeilijk zijn.

Lees verder Gezond plantaardig – maar wat eet je dan als avondeten?

7 adviezen voor je vegan zwangerschap en borstvoeding

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Het volgen van een vegan of plantaardig voedingspatroon tijdens je zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft is, mits goed gepland, veilig en gezond, en heeft mogelijk voordelen. In dit artikel lees je wat die mogelijke voordelen zijn, en wat belangrijke aandachtspunten zijn wanneer je plantaardig eet tijdens je zwangerschap en lactatieperiode.

Lees verder 7 adviezen voor je vegan zwangerschap en borstvoeding

De zin en onzin over plantaardig eiwit

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Met een volwaardige plantaardige voeding krijg je genoeg eiwitten binnen. In dit artikel lees je waarom je je geen zorgen hoeft te maken over eiwit.

Lees verder De zin en onzin over plantaardig eiwit

Einde van de pagina

Geen pagina's meer om te laden