Over Yana

Ik ben een enthousiaste diëtist met veel passie voor gezondheid en alle aspecten daarvan; volwaardige, plantaardige voeding, beweging en mentaal welzijn. Een plantaardig voedingspatroon heeft mij de energie en levenslust gegeven om mezelf uit te dagen en met volle teugen te kunnen genieten van een andere passie: beweging. Ik heb verschillende sporten fanatiek mogen beoefenen, waaronder Braziliaans jiu-jitsu, waarin ik mijn blauwe band heb gehaald en op nationaal en internationaal wedstrijdniveau getraind heb. Naast mijn werk als diëtist ben ik coach bij bbb health boutique, waar ik vrouwen op holistische manier begeleid op gebied van food, body en mind. Ik geniet ervan om te blijven leren en mezelf uit te blijven dagen, om dit uiteindelijk mee te kunnen geven aan anderen.

Over Yana

Ik ben een enthousiaste diëtist met veel passie voor plantaardige voeding. Deze passie komt voort uit mijn eigen zoektocht naar optimale gezondheid, en het vinden hiervan in een volwaardig plantaardig, ofwel Whole Food, Plant-Based, voedingspatroon.

Naast mijn interesse in gezondheid, houd ik van sporten, reizen en plantaardig koken en bakken. In 2017 vond ik mijn nog altijd groeiende passie voor Braziliaans jiu-jitsu. Sindsdien heb ik mijn blauwe band behaald en train ik fanatiek op nationaal en internationaal wedstrijdniveau. Ik gebruik mijn voeding om optimaal te herstellen en genoeg energie te hebben om vaak te trainen, en kan jou hier ook mee helpen.

In 2014 raakte ik geïnspireerd door de speeches van dr. Michael Greger over de werking van plantaardige voeding om welvaartsziekten te voorkomen, te verminderen en zelfs terug te draaien. Na meer onderzoek besloot ik volledig plantaardig te gaan eten. Mijn passie voor gezondheid groeide toen ik de voordelen van een Whole Food, Plant-Based voedingspatroon zelf mocht ervaren, en is alleen maar verder gegroeid tijdens mijn studie en loopbaan. In datzelfde jaar begon ik aan mijn studie Voeding en Diëtetiek en verdiepte ik me meer in de voordelen van plantaardige voeding en in de optimalisering van een plantaardig voedingspatroon. Datgene wat het volgen van een plantaardig voedingspatroon mij gegeven heeft, wil ik graag met je delen. En met mijn expertise op dit gebied kan ik je precies laten zien hoe je kunt genieten van alle voordelen die plantaardige voeding voor je gezondheid te bieden heeft. 

Mijn visie

Als diëtist geef ik altijd advies wat is afgestemd op jouw voedingsvoorkeuren en leefstijl. Daarnaast ga ik in mijn advies uit van een Whole Food, Plant-Based voedingspatroon. Dit is een voedingspatroon op basis van onbewerkte, plantaardige producten, namelijk groenten, fruit, peulvruchten, volkoren granen, noten, zaden en paddenstoelen. Steeds meer mensen worden zich er bewust van dat het volgen van een plantaardig voedingspatroon onze negatieve impact op het milieu en op dierenwelzijn verminderd, maar daarmee houden de voordelen van plantaardige voeding niet op. 

De voordelen

Een Whole Food, Plant-Based voedingspatroon heeft namelijk ook vele voordelen voor onze eigen gezondheid. Een voedingspatroon wat rijk is aan plantaardige producten en arm aan dierlijke producten, bevat meer voedingsvezels, antioxidanten, vitamines en mineralen, en geen of minder cholesterol, verzadigd vet en transvet. Dit brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee, waaronder een lagere kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. Een volwaardig plantaardig voedingspatroon is geschikt en biedt voordelen voor mensen van alle soorten en maten, inclusief kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en fanatieke sporters.

Afgestemd op jouw wensen

Dit betekent natuurlijk niet dat ik het jou ga opleggen om plantaardig te eten. Het is juist zo dat elke stap richting een meer plantaardig en onbewerkt voedingspatroon al winst oplevert, hoe klein die stap ook is. Het is mijn missie om jou te helpen het meeste uit je voeding te halen, op een manier waar jij je sterk bij voelt en die voor jou haalbaar en prettig is. En juist met die aanpak kunnen we zo ontzettend veel gezondheidswinst behalen, je risico op vele ziekten en klachten verkleinen, en jouw persoonlijke doelen bereiken. En als kers op de (vegan) taart lever je daarmee ook nog eens een positieve bijdrage aan de wereld. 

Aangesloten bij:

Kwaliteit

De titel ‘diëtist’ is beschermd, en mag alleen gebruikt worden na het behalen van het hbo-diploma Voeding & Diëtetiek. Alle diëtisten die hun beroep beoefenen moeten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Mijn KP-nummer is 19103993789. Naast het Kwaliteitsregister, ben ik ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten.

×
×

Winkelmand