Professioneel advies op maat

Als geregistreerd diëtist bied ik je persoonlijke begeleiding om jouw voedings- en gezondheidsdoelen te bereiken. Lukt het je niet om af te vallen, of juist niet om aan te komen? Wil je (meer) plantaardig eten, maar weet je nog niet hoe, of lukt het je niet om dit vol te houden? Of weet je simpelweg niet zeker of je wel gezond en volwaardig eet? Ik kan je hiermee helpen. Via online videoconsulten geef ik je advies en stellen we samen een voedingsplan op wat bij jouw leefstijl past. We gaan hierbij niet voor moeilijk en extreem, maar voor haalbaar en duurzaam. Ik geef je in onze consulten alle handvaten mee om je leefstijl blijvend te veranderen.

Ik kan je helpen bij...

 • Gewichtsproblematiek. Zowel bij moeite met afvallen als moeite met aankomen geef ik je passend, onderbouwd en praktisch voedingsadvies om je doelen te bereiken.  
 • Vegetarische en veganistische voeding. Of je nu wilt overstappen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon, of al plantaardig eet maar niet zeker weet of je voedingspatroon volwaardig is. Ik help je te genieten van alle voordelen die een plantaardig voedingspatroon voor je gezondheid te bieden heeft.
 • Sport. Duizelt het je van alle sportsupplementen en tegenstrijdige adviezen? Ik geef je duidelijkheid en advies op maat om je sportdoelen te ondersteunen en je herstel te verbeteren.
 • Volwaardige voeding. Heb je een vastgesteld voedingstekort, of weet je niet zeker of je wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt? Ik geef je de kennis en handvaten die je nodig hebt om een gezond en volwaardig voedingspatroon vol te houden. 

 • Gezondheidsklachten. Met het optimaliseren van je voeding valt ontzettend veel winst te behalen voor gezondheidsklachten zoals diabetes type 2, een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk.
 • Maag- en darmklachten. Heb je last van een onregelmatige stoelgang, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur of andere maag- en darmklachten? Ik geef je praktisch en onderbouwd advies om je klachten aan te pakken.  
 • Zwangerschap, borstvoeding en overgang. Voor veilig en onderbouwd voedingsadvies bij zwangerschap en borstvoeding kun je bij mij terecht. En ook bij de overgang kan de juiste voeding veel winst opleveren.
 • Optimale gezondheid van kinderen. Voor ouders en kinderen van alle leeftijden geef ik praktisch advies om het voedingspatroon van het kind te optimaliseren. 
 • Staat je klacht of doel hier niet bij? Stuur me een bericht met omschrijving van je klacht en/of doelen, en ik laat je weten of ik je kan helpen. 

Intake en voedingsplan
€ 120,-

Uitgebreid intakeconsult van 90 minuten waarin ik antwoord geef op je voedingsvragen en we samen een plan opstellen om jouw persoonlijk doelen te bereiken en je voedingsgewoontes te verbeteren.Een persoonlijk voedingsplan inclusief een advies voor suppletie en een voorbeelddagmenu met variatielijst, welke je binnen drie werkdagen per e-mail ontvangt.

Vervolgconsult
€ 45,-

Vervolgconsult van 30 minuten waarin ik meer van je vragen beantwoord, help om je gestelde doelen te bereiken en help om oplossingen te zoeken voor obstakels die je tegenkomt.Op basis van wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken, help ik je door aanvullingen of aanpassingen op je voedingsplan en extra tools of oefeningen mee te geven.

Telefonisch consult
€ 17,50

Telefonisch consult van 15 minuten waarin we vragen of problemen waar je tegenaan loopt bespreken, en hier oplossingen voor zoeken. Zo kom je niet stil te staan en kun je verder met het plan om je doelen te bereiken!

Werkwijze

 • Je kunt je hier aanmelden voor persoonlijke dieetbegeleiding. In je aanmelding kun je vermelden waar je graag hulp bij wilt. Mocht je vooraf vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag. Het eerste consult wat we inplannen is altijd een intakeconsult van 90 minuten. 
 • Voorafgaand aan dit consult vraag ik je een intakeformulier in te vullen en voor drie dagen je voeding bij te houden in een voedingsdagboek wat ik je toestuur. 
 • Tijdens het consult stel jij al je vragen en bespreken we je huidige voedingsinname en gezondheid, klachten, hulpvraag en gezondheidsdoelen. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk voedingsplan voor jou op, welke ik verder uitwerk en je binnen drie werkdagen toestuur per e-mail. Hiermee kan jij aan de slag. 
 • Aan het eind van de intake, kunnen we afhankelijk van jouw behoefte en doelen een vervolgconsult inplannen. 
 • Loop je tussen de consulten door tegen problemen of vragen aan? Je kan altijd op korte termijn een telefonisch consult met me inplannen om deze te bespreken, zodat je verder kan met je doelen! 
 • In het laatste consult ronden we de begeleiding af en bespreken we hoe jij je nieuwe gewoontes voort blijft zetten en eventueel nog verder kan verbeteren.

Veelgestelde vragen

Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig om bij mij in behandeling te komen. Als diëtist bepaal ik door middel van een screening, de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek, of ik je kan behandelen. Wanneer ik geen duidelijke diagnose kan stellen verwijs ik je eerst door naar de huisarts of een andere gezondheidsprofessional. Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Ditzo en Menzis vragen wel een verwijsbrief. Je kunt in jouw polis vinden of je een verwijsbrief nodig hebt. Als dit voor jouw zorgverzekeraar het geval is dan kun je een verwijsbrief vragen bij je huisarts. Bel dan naar je huisartsenpraktijk en vraag om een verwijsbrief voor de diëtist.  

Vanuit de basisverzekering heb je recht op drie uur dieetbegeleiding. Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP-nummer: 19103993789) en ben dus geregistreerd diëtist. Je krijgt daarom drie uur dieetbegeleiding bij mij vergoed. Dit wordt eerst verrekend met het verplichte eigen risico, dit zijn de eerste 385 euro aan zorgkosten (of bij een vrijwillig opgehoogd eigen risico, de eerste 985 euro). Als je door deze zorgkosten heen bent dan wordt tussen de 70 en 100 procent van de eerste drie uur vergoed. Als je aanvullend bent verzekerd wordt er mogelijk meer tijd vergoed. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn vrijgesteld van het eigen risico, bij hen wordt dus altijd de begeleiding vergoed. Om zeker te weten hoeveel je vergoedt krijgt, kun je je polis nakijken en/of contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Ik ben een contractvrije diëtist, wat betekent dat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Contracten van zorgverzekeraars bevatten steeds meer voorwaarden die nadelig zijn voor zowel cliënt als diëtist. Om deze reden kies ik ervoor contractvrij te werken. Voor jou betekent dit dat de dieetkosten niet via je zorgverzekeraar afgehandeld worden, maar dat je de factuur van je behandeling zelf voorschiet en na afloop kan indienen bij je zorgverzekeraar. Als voordeel heeft dit voor jou dat het je meer inzicht geeft in je zorgkosten. Dit is vooral fijn omdat je je eigen risico zelf moet betalen als je dit nog niet gebruikt hebt (de eerste 385 tot 985 euro). Bij een gecontracteerd diëtist wordt een uurtarief gerekend en gaat de factuur direct naar de zorgverzekeraar, terwijl je bij mij vooraf een pakket kiest, precies weet wat er in rekening gebracht zal worden en ook van tevoren kunt uitzoeken hoeveel hiervan vergoed wordt. De factuur van je pakket stuur ik na het intakeconsult, je hebt hierna 14 dagen om de factuur aan mij te voldoen via bankoverschrijving. 

Ik geef tijdens de consulten veel handvatten en tips mee zodat jij hier uiteindelijk helemaal zelf mee aan de slag kan. Veel van mijn cliënten hebben maar enkele consulten nodig om hun doelen te bereiken en het gevoel te hebben dat ze het zelf kunnen. Hoeveel we kunnen bespreken in een consult, en hoeveel consulten jij nodig hebt, hangt natuurlijk af van jouw doelen en gezondheidsklachten. Heb je veel of uitgebreide vragen, dan kan het zo zijn dat we ook een vervolgconsult nodig hebben om je volledige voedingsplan te bespreken. Ik zal je adviseren over het wel of niet plannen van een vervolgconsult, maar jij bent natuurlijk degene die beslist. Mocht je graag van tevoren willen weten hoeveel tijd we ongeveer nodig hebben, dan kan ik je hiervan een indicatie geven op basis van je intakeformulier.

In de beschrijving onder ieder consult lees je precies wat je hierbij ontvangt. Wil je graag iets wat hier niet bij staat, zoals een persoonlijk weekmenu? Natuurlijk maak ik dit graag voor je! Laat me weten wat je graag wilt ontvangen en wat jou het meest zou helpen, en dan vertel ik je de opties en kosten om dit op te nemen in je plan, zodat we een plan kunnen creëren dat perfect op jou behoeftes aansluit. 

Momenteel voer ik alle consulten via online videobellen. Ik stuur je hiervoor voorafgaand aan het consult een link. 

×
×

Winkelmand